Conditions

Blog

Date:2020-04-07 18:05:21

Kullanıcı Hesabı Oluşturulması
Kullanıcı, https://www.bitrota.net/
https://www.bitrota.com/kayit linki üzerinden gerekli alanları doldurmak suretiyle Kullanıcı Hesabı oluşturmalıdır.
Aktivasyon
Kullanıcı Hesabı’nın aktive olması için:
(i)Bitrota'nın, Kullanıcı’nın hesap oluşturma talebini incelemesi,
(ii)Kullanıcı’nın Kullanıcı Sözleşmesi ve eklerini onaylaması,
(iii)Kimlik ve gerekirse adres bilgilerinin doğrulanması için Bitrota tarafından talep edilebilecek bilgi ve belgeleri Platform üzerinden paylaşması gerekmektedir.
Bitrota ancak Kullanıcı’nın, bu koşulları yerine getirmesi ve yapılan inceleme sonucunda herhangi bir engel görülmemesi halinde Kullanıcı Hesabı’nın aktive edilmesine onay verir. Kullanıcı ancak hesabın aktive edilmesi halinde Platform’dan yararlanabilir.
İşlem Limitleri
Kullanıcı, Platform hesabına
i)kendisine ait banka hesabı üzerinden Türk Lirası (TRY) cinsinden belirli bir miktar ileterek yahut
(ii)kendisine ait başka hesaplarda bulunan Kripto Para’ları Platform hesabına aktararak
Platform üzerinden işlem yapabilecektir. Platform hesabı üzerinden gerçekleştirebileceği günlük ve aylık işlem limitleri her bir Kullanıcı için Bitrota tarafından belirlenmekte olup yine Bitrota'nın takdirine bağlı olarak Şirket tarafından herhangi bir zamanda değiştirilebilecektir.
TRY Yatırma/Çekme Talepleri
Kullanıcı, Platform’da bilgileri yer alan ve Bitrota’ya ait banka hesaplarından birine havale veya EFT yapmak suretiyle Platform’daki hesabına TRY yükleyebilir. Bu amaçla yapılacak havale veya EFT işlemlerinde açıklama kısmına Bitrota tarafından Kullanıcı’ya iletilen ve kendisine özel olarak oluşturulan “para yatırma kodu”nun girilmesi zorunludur. Kullanıcı, Platform hesabında yer alan miktarın tamamını veya bir kısmını çekmek istemesi halinde Platform üzerinden kendisine ait banka hesap numarasını bildirecek ve Kullanıcı’nın talep ettiği tutar söz konusu banka hesabına iletilecektir. Kullanıcı, hesabına talep ettiği tutardan daha fazla tutar iletilmesi halinde bu durumu derhal Bitrota’ya bildirip fazla tutarı Bitrota’ya iade edecektir. Kullanıcı, işbu madde kapsamındaki TRY yatırma ve çekme taleplerinin, Bitrota tarafından gerekli görülmesi halinde güvenlik nedenleriyle belirli bir süre bekletilebileceğini kabul eder. Kullanıcı’nın para transferini gerçekleştireceği banka hesabı Platform’dan yararlandığı Kullanıcı adı ile açılmış ve aktif durumda olmak zorunda olup aksi takdirde Kullanıcı işbu maddeye konu işlemleri gerçekleştiremeyecektir. Kullanıcı tarafından iletilen havale yoluyla para yatırma ve çekme talepleri banka uygulamalarından veya Bitrota'nın iç işleyişinden kaynaklanan nedenlerle bekletilebilir. Bu nedenle Kullanıcı, taleplerin belirtilen süreler dahilinde gerçekleştirilememesi halleri ile karşılaşabilecektir. Bu kapsamda gerçekleştirilen işlemlerin bankadan kaynaklanan nedenlerle, Kullanıcı’nın eksik/hatalı bilgi vermesi sebebiyle veya banka hesabının aktif olmaması gibi sebeplerle gecikmesi ya da hiç gerçekleştirilememesi hallerinde, Kullanıcı, Bitrota'yı sorumlu tutulamaz. Kullanıcı, yatırdığı tutarın iptalini istemesi halinde Platform üzerinden Bitrota ile iletişime geçerek bu talebini ileteceğini, iade taleplerini bankaya iletmesi halinde hesabının dondurulabileceğini bildiğini kabul ve beyan eder.

Kripto Para Yükleme

Kullanıcı, sahip olduğu Kripto Para’ları kripto para adresi üzerinden Platform’daki hesabına taşıyabilecektir. Bu şekilde oluşacak bakiye Kullanıcı tarafından kripto para alım-satımında ve/veya üçüncü kişilere ödeme vs. amaçlarla kripto para gönderimi yapılması amacıyla kullanılabilecektir.

Kripto Para Alım-SatımıKripto Para alış ve satış işlemleri Kullanıcı’lar arasında, Kullanıcı’ların kendi takdirine göre belirlediği fiyatlardan gerçekleşir. Kullanıcı, Kripto Para satın almak için fiyatını ve miktarını belirleyerek Platform üzerinden buna ilişkin emri girecektir. Kripto Para satmak ve almak isteyen Kullanıcı’ların emirleri “derinlik tablosu” adı verilen tabloda listelenecek, bu emirlerden birbirini karşılayanlar olduğunda alış-satış işlemi gerçekleşecektir. Kullanıcı, verdiği emrin diğer Kullanıcı’nın emri ile eşleştiği anda emrinin bağlayıcı olduğunu ve bundan geri dönemeyeceğini, alış-satış işleminin eşleşme tarihinde gerçekleşmiş sayılacağını kabul eder. Kullanıcı alış veya satış emri verildiği anda karşılığı olmayan emirler, yeni emirler ile karşılanana ya da iptal edilene kadar derinlik tablosunda listelenmeye devam eder.
Komisyon
Bitrota, dilediği zaman Platform üzerinden Kullanıcı’lar tarafından gerçekleştirilen işlemler üzerinden komisyon alma ve komisyon oranını değiştirme haklarına sahip olacaktır. Kullanıcı’dan tahsil edilecek masraflar ve komisyon ücretlerine ilişkin oranlar Platform’da belirtilen kurallara tabi olacaktır ve destek bölümünde güncel olarak yayınlanacaktır.